joi, 29 martie 2012

Promovarea SEO

Cei care sunt proprietari de situri sau de magazine online si se ocupa de afaceri pe Internet stiu destul de multe lucruri despre promovarea SEO si importanta ei pentru afacerea pe care o conduc si implicit pentru cifra incasarilor sau vanzarilor. Motivul pentru care promovarea si optimizarea SEO sunt lucruri atat de importante si prezente in lumea webului este foarte simplu si vom incerca sa-l detaliem in randurile urmatoare. In primul rand, e vorba despre faptul ca actualmente, mijlocul de promovare cel mai important pentru orice site ramane motorul de cautare, in general, si motorul de cautare Google, in mod special. Pentru ca un site sa fie gasit pe Google, dupa cuvintele cheie, in primele 10 pozitii, e nevoie ca acele situri sa indeplineasca anumite conditii fata de Google, una dintre ele si cea mai importanta fiind traficul inregistrat. Dar, pentru a avea trafic, ai nevoie de o pozitie superioara in Google, deci am intrat intr-un cerc vicios pe care doar o buna optimizare seo il poate sparge.

Indiferent ca solutia de promovare a sitului sau magazinului nostru online este promovarea SEO sau ca vorbim de alte metode, trebuie sa ajungem la o pozitie fruntasa in Google, o pozitie care sa conteze si sa ajute situl sa aiba vizitatori multi si fideli. Daca va imaginati ca este greu sa atingeti o pozitie fruntasa in Google si sa ramaneti acolo atunci mai ganditi-va bine o data. Nu este atat de greu ca situl sa se pozitioneze pe un loc fruntas in Google dar este greu sa se si mentina in timp acolo. Pentru asta trebuie ca situl sa continue sa genereze un continut atragator sau sa aiba produse sau servicii interesante pentru ca traficul sa fie mare in continuare. Altfel, Google-ul nu-l va mai lua in considerare in viitor si situl se va clasa in urma siturilor serioase, care continua competitia la acelasi ritm si cu aceeasi anvergura.

Orice proprietar de site sau de magazine online isi doreste ca afacerea sa sa fie, daca nu singura accesata, atunci macar cea mai cautata de catre useri. De aceea se impun masuri de promovare seo Google, pentru ca deocamdata Google-ul conduce detasat in tehnicile de cautare online. Viitorul nu-l putem ghici, dar momentan piata cautarilor online este condusa autoritar de motorul de cautare Google si drept urmare acesti proprietari de situri trebuie sa-si propuna sa fie prezenti acolo si nu altundeva in primele 10 pozitii atunci cand userul cauta in functie de cuvinte cheie. Pentru ca situl nostru sa fie unul dintre cei 10 norocosi, atunci trebuie sa realizam o promovare si o optimizare seo desavarsita. Cu cat un site sau un magazin online va avea mai multe articole, propozitii, fraze cu o mai mare densitate a acestor cuvinte cheie cautate si folosite de catre publicul tinta (userii) cu atat mai mult acest site va avea sansa de a fi pozitionat pe un loc fruntas in cadrul motorului de cautare.

Promovarea SEO pentru Google mai are un efect benefic pentru aceste situri. Daca ele ajung o data pe locuri de top aici, atunci puteti fi siguri ca aceste locuri vor fi cam aceleasi si in cadrul altor motoare de cautare mai mici. Asta se intampla deoarece foarte multe dintre acestea genereaza rezultate si in functie de ceea ce déjà gasesc pe Google, supranumit si campionul absolut al motoarelor de cautare.


optimizare seo, promovare web

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu