miercuri, 14 martie 2012

Cati bani de buzunar primesc copiii romani de la parinti pe luna si pe ce ii cheltuiesc

stirileprotv.ro Banii de buzunar sunt un adevarat fenomen, nu numai in Romania, ci in toata lumea. Copiii de la noi primesc zi de zi diverse sume, releva un studiu de specialitate.

Conform rezultatelor sondajului "Bani de buzunar”, care a evaluat obiceiurile adultilor de a da bani de buzunar copiilor, precum si frecventa cu care se dau acesti bani si modul de cheltuire sau economisire a acestora, majoritatea copiilor romani (56,82%) primesc bani de buzunar in fiecare saptamana.

Peste jumatate dintre ei beneficiaza de o suma lunara de cel mult 50 de lei ca bani de buzunar. De asemenea, datele mai arata ca in jumatate din cazuri sumele alocate copiilor ca bani de buzunar s-au redus serios din cauza crizei economice. La studiul online realizat in perioada 6-8 martie au participat 1.358 de respondenti, cea mai mare parte a lor provenind din Bucuresti si din judetele Cluj, Iasi, Prahova si Constanta.

Cum sa economisesti bani cand ai copii. 7 metode rapide pentru un buzunar mai plin

Pe ce se duc banii

Copiii romani obisnuiesc sa cheltuiasca banii de buzunar pe care ii primesc de la parinti fie iesind in oras cu alti copii (27,15%), fie cumparandu-si gadgeturi, dispozitive IT, softuri sau electronice (8,83%), fie pe altceva (30,42%). Doar 33,31% dintre ei ii economisesc. Acestea sunt concluziile unui sondaj online realizat de iVox la comanda KRUK International, companie de top a industriei de management al creantelor din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu