marți, 27 martie 2012

Care sunt cele mai interesante laptopuri disponibile in 2012?

Daca ai decis sa-ti cumperi un laptop in 2012, trebuie sa stii ca ai foarte optiuni cand te vei pune pe cautat. Fie ca e vorba de laptopuri noi sau calculatoare second hand, vei avea zeci, daca nu sute de optiuni daca vei dori sa cumperi un laptop. Generatiile de laptopuri se schimba foarte rapid, asa ca un laptop care costa in jur de 1000 de dolari, poate sa ajunga sa coste doar cateva sute, intr-un magazin de calculatoare sh, la cateva luni dupa lansare. Oamenii care-si cumpara laptopuri noi se plictisesc poate mai rapid de ele si se orienteaza spre calculatoare si mai noi, si astfel isi vand actualul laptop unui shop de computere refurbished. Practic, aceste laptopuri au doar cateva luni de uz, deci sunt aproape noi si pot fi folosite fara probleme de cei care le cumpara la cateva luni dupa lansare. Prin urmare, cand doresti sa-ti cumperi un laptop, da o tura si prin magazinele cu calculatoare refurbished- s-ar putea sa dai de o afacere foarte buna. Revenind la cele mai interesante tipuri de laptopuri pe care le-ai putea cumpara in 2012, ar fi foarte bine sa stii de la inceput cam cati bani ai vrea sa investesti si cam pentru ce ai nevoie de un laptop. De aceea, vom ordona tipurile de computere in functie de pret, iar astfel vei putea sa alegi ce e mai potrivit pentru tine.

-          Netbookuri: acest tip de laptop e cel mai ieftin si simplu tip de laptop pe care il poti cumpara, dar este in acelasi timp si cel mai mic. Exista laptopuri care se vand pentru 100-150 de dolari, iar daca vei dori sa-ti cumperi unul folosit, s-ar putea sa-l gasesti si mai ieftin. Aceste laptopuri au hardware destul de modest de obicei, adica procesoare Atom sau Fusion, care au ca avantaj faptul ca au nevoie de putina energie pentru a functiona. Aceste laptopuri de 10 sau 12 inci sunt de obicei bune pentru browsing, citit texte si editat documente word, iar unele modele mai noi pot suporta chiar si rularea de continut HD. Netbookurile au de obicei baterii foarte bune, capabile sa tina cel putin 6 ore, iar “caroseria” e facuta din plastic.

-          Laptopuri propriu zise: Aceasta clasa nu va disparea niciodata, fiind cea mai buna alegere pentru consumatorii medii. De fapt, laptopurile pot satisface toate tipurile de useri, de la cei care au nevoie de un laptop pentru munca la cei care cauta un laptop pentru jocuri. Un laptop mai modest, poate de la mana a doua, poate costa chiar sub 1000 de lei, deci aproximativ 200 de euro, in timp ce acelea mai performante- de obicei si destul de grele- pot costa in jur de 1000 de euro, dar pot oferi performanta echivalenta cu un desktop, iar ecranele pot avea dimensiuni de pana la 17 inci in diagonala.

-          Ultrabook-uri: Aceste laptopuri foarte subtiri si foarte usoare (sub un inci in grosime si in jur de 2 kilograme in greutate) sunt in topul calculatoarelor portabile, dar au un pret pe masura, cel mai ieftin ultrabook nou costand in jur de 700 de dolari. Aceste ultrabookuri au hardware foarte bun, anume procesoare Sandy Bridge de la Intel, iar unele calculatoare mai noi au chiar si placi video dedicate, capabile sa ruleze jocuri de generatie noua. Totusi, aceste modele premium costa binisor peste 1000 de dolari, dar in scurt timp vei putea gasi un ultrabook la un pret mai accesibil in vreun magazin second hand.


calculatoare sh, calculatoare second hand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu