joi, 15 martie 2012

Busteni - perla Carpatilor

O destinatie foarte ofertanta, de la simple excursii montane, la aventuri printre nori

Orice turist strain care ajunge in Busteni este vrajit de maretia peisajului. Peretele Caraimanului si salbaticia peisajului pot oricand rivaliza cu cele mai impresionante peisaje alpine din Austria sau Elvetia. Busteniul, foarte cochet, pastrand mult din admosfera interbelica, este un obiectiv turistic in sine. Este o statiune pentru orice anotimp. Iarna, cele doua partii de ski, Kalinderu si Azuga, ofera spatiul propice pentru cheltuirea adrenalinei excedentare. Vara se pot organiza excursii, in functie de nivelul de pregatire al fiecaruia, muntii Bucegi fiind foarte darnici cu cei care le calca potecile.

 

Fripturisti si alpinisti

Turistii care ajung la Busteni se impart in doua mari categorii: cei veniti la asa numita „odihna pasiva”, care se limiteaza la a se bucura de aerul tare de munte si de peisaje fara a face prea multa miscare, si cei veniti sa ia muntii in piept. Chiar daca ultima categorie este in special adepta corturilor si a cabanelor, nu de putine ori vor opta pentru cazare de aceiasi pensiune unde si-a gasit refugiu si familia venita doar pentru relaxare. Din fericire, ambele categorii de clienti se bucura de o oferta bogata in materie de cazare. O pensiune rustica din Busteni va fi accesibila aproape oricarui buzunar.

 

Posibilitati de cazare in Busteni

Cu padurea in spate (unde turistii au mari sanse ca pe inserat sa dea bot in bot cu Mos Martin) , avand in fata varfurile inzapezite sau insorite ale Bucegilor, aproape ca dotarile nu vor mai conta. Oricum, cine vrea jacuzzi nu va veni la munte. Exista Mamaia sau alte locatii mai ofertante. Pensiunile din Busteni au ramas tributare simplitatii. Sunt perfect adaptate legitatii cererii-oferta. Nimeni nu vrea sa plateasca aici pentru terenuri de golf. Insa veti gasi dotari ca piscina acoperita si sauna, posibilitatea de a inchiria biciclete, ATV-uri sau alt gen de echipament montan, in special cel destinat sporturilor de iarna, parcare si ghizi pentru excursii. Cele mai exclusiviste pensiuni vor oferi chiar si divertisment hipic (pliimbari cu trasura sau chiar calare).

 

O destinatie nu prea originala

Un peisaj unic, vizibil chiar de pe DN1. Insa tocmai aceasta accesibilitate transforma uneori statiunea intr-un adevarat furnicar. Valea Prahovei, culminand cu Poiana Brasov, este destinatia preferata a celor din Bucuresti. Cu exceptia sezonului estival, cand si litoralul devine o alternativa, cel putin in timpul week-end-urilor Busteniul este plin. Posibilitatile de cazare in Busteni devin limitate. Internetul insa permite celor mai prevazatori alegerea variantei optime si efectuarea rezervarii cu mult timp inainte. Insa nu va faceti probleme, nimeni nu v-a ramane pe dinafara. Daca sunteti adeptii spontaneitatii si vreti ca viata sa va ofere mereu surprize (fie si neplacute) va puteti lasa si pe mana destinului. Se va gasi o pensiune in Busteni si pentru voi. Cu siguranta ca nu sunteti pretentiosi.

 

Adrenalina la maxim

Cat despre iubitorii muntelui, care doresc cazare la o pensiune primitoare, Busteniul poate fi locul de plecare in aventuri zilnice. Fie ca veniti vara cu bicicleta, iarna cu skiurile sau vreti sa va puneti la incercare capacitatile fizice sau psihice catarandu-se pe traseele de escalada amenajate in peretii din apropiere, satisfactiile vor fi aceleasi. Veti dori mereu sa va intoarceti. Iar ca bonus, la doar 20 km se afla telescaunul Bulnoc, unde, in zilele insorite si fara vant puteti sa va lansati printre nori cu parapanta. Nu, nu singuri, ci insotiti de piloti de nadejde care, desi uneori va parea improbabil, va vor re-aduce mereu cu picioarele pe pamant intregi si dornici de o alta aventura.

 

 


pensiune busteni, pensiune busteni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu