sâmbătă, 31 martie 2012

Asculta muzica si traieste liber

Placerile obisnuite ale fiecaruia dintre noi iau tot felul de forme prin care cautam sa ne simtim liberi, sa ne oferim cateva clipe de relaxare. Unii dintre noi exerseaza mersul pe role, altii urca pe coastele abrupte ale muntilor, iar altii poate stau ore in sir si privesc in largul marii, incercand sa retina cat mai multa liniste si detasare din onduirea valurilor.

Exista mii, poate milioane de hobby-uri la care oamenii tin cateodata chiar mai mult decat la ei insisi, alocand in timpul vietii sume fabuloase pentru atragerea celor mai insemnate parti ale acestora, ajungand in cazuri extreme, chiar patologice, sa se rupa de lume si sa mearga inainte cu pasiunea care ii mistuie zi si noapte.

Lasand deopartre extremele, unul dintre cele mai placute hobby-uri pe care le poate incerca oricare dintre noi, mai ales ca vine intr-un mod natural sa completeze viata oricui, este muzica. Muzica ascultata oriunde si oricand avem placerea de a ne delecata cu armonii sofisticate ori cu cele mai obisnuite melodii pe care adesea ne place sa le numim slagare. Muzica care poate fi doar instrumentala, ori numai cantata intr-un solo de exceptie, sau o combinatie fara egal intre cele doua, unde artistul solist si background-ul orchestral desavarsesc un melanj cu totul special, care ne incanta si ne duce direct cu gandul la a-l reasculta oricand ni se face dor de el.

Toate sunetele, fara exceptie, provind din felul in care aerul vibreza, pe diferite frecvente si pentru durate de timp mai mari sau mai mici. Sunetele sunt naturale, adica cele care provin direct din natura, sau artificiale, cele produse cu ajutorul instrumentelor de tot felul. Tehnologia anilor de inceput ai muzicii inregistrate este acum de mult istorie, ajungandu-se prin grija pasionatilor in electronica si sunet la performante la care nimeni nu putea vreodata sa spere.

Totul pleaca de la redarea unei surse audio care detine inregistrarea sunetului pe care vrem sa-l ascultam. In acest sir de aparate care ne aduc sunetul in casa, sau chiar dincolo de limitele locuintei noastre, se afla un sistem audio, care reproduce fidel tot ceea ce primeste ca sursa purtatoare de sunet. Acesta, are in componenta o piesa de baza ca va putea ridica nivelul sunetului initial la o cota pe care sa o punem auzi cu usurinta. Este vorba despre un amplificator stereo, care va conduce ulterior sunetul catre ceea ce numim in mod generic boxe.

Orice amplificator detine in functie de partea electronica cu care a fost fabricat de o serie de facilitati de conectare a uneia sau mai multor aparate primare care redau sunetul. Acest lucru este important pentru cei care doresc sa asculte muzica din intregul spectru de posibiliati care este pus la dispozitie de inregistrarile existente, fie analogice, fie digitale.

Puterea unui amplificator reprezinta forta cu care acesta poate amplifica sunetul initial pe care il va trimite la una sau mai multe perechi de boxe.

Daca veti avea ocazia vreodata sa ascultati cateva pasaje muzicale redate de o pereche de boxe bose, atunci veti intelege cu adevarat pana unde a fost adusa tehnologia actuala in domeniul redarii muzicale. Aceste boxe, au in componenta difuzoare atent selectionate, care sunt sustinute de o serie de dispozitive electronice sofisticate, denumite filtre, ce au rolul de a prelua si separa sunetul pentru fiecare tip de frecvente in parte si de a-l trimite direct catre difuzoare specialiate in acest sens.

Regalul poate sa inceapa, auditia facuta pe un astfel de sistem audio fiind dincolo de orice ati ascultat vreodata. Si daca nu puteti reununta la muzica, nici atunci cand mergeti la slujba sau in concediu, atunci vi s-a mai pregatit ceva.

Pentru posesorii de autoturisme, proiectantii au realizat o serie de sisteme specializate pentru montarea lor in autoturisme. Un amplificator auto isi va face cu desavarsire datoria atunci cand veti pleca la drum si cd-ul preferat va fi redat cu ajutorului unui player. Cum muzica adevarata fara boxe nu exista, proiectantii au conceput si perechi sofisticate de boxe auto, care inglobeaza cateodata tehnologii care pot pe oricine sa reduca la tacere.

Nu va ramane decat sa alegeti ascultand atent, ce vi se potriveste mai bine, iar focul pasiunii va putea fi cat de cat domolit, pana la o noua aparitie in domeniu.


boxe audio, boxe difuzoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu