joi, 5 aprilie 2012

VIDEO Mihai Razvan Ungureanu: Nu avem intentia sa modificam ceva in domeniul taxarii pana la sfarsitul anului / Cupru Min era o companie complet neprofitabila si a fost privatizata absolut transparent. / La Barlad exista un acord petrolier cu Chevron, nu

"Pana la sfarsitul anului, nu avem intentia sa modificam ceva in domeniul fiscal, in domeniul taxarii. Nu vom aduce variatii suplimentare la acest capitol", a declarat, joi, premierul Mihai Razvan Ungureanu, la postul public de radio. Primul ministru a marturisit ca "cel mai interesant produs" al celor doua luni in care s-a aflat la conducerea Guvernului este lansarea Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri. "Ce am solicitat Consiliului e un ajutor de creativitate: solutii posibile pentru evaziunea fiscala, imbunatatirea absorbtiei de fonduri", a afirmat primul ministru.

MRU despre Cupru Min:

A fost scoasa la vanzare o companie complet neprofitabila.

In ultimii 20 de ani nu a existat companie gestionata de stat in domeniul minier care sa fi fost profitabila. Sunt pompe care absorb bani din bugetul de stat.

Privatizarea lor, destul de dificila altminteri, nu a inceput acum, a inceput in timpul Guvernelor din anii '90. Va amintiti discutiile.

Privatizarea Cupru Min s-a facut printr-o licitatie deschisa, absolut transparenta. A fost scoasa la vanzare cu 57 de milioane si s-a ajuns la peste 200.

Minereul de acolo ar fi trebuit sa ajunga la o uzina din Zlatna, care a fost intre timp distrusa.

Oricum nu am fi avut posibilitatea de a o exploata noi: nu avem nici tehnologia, nici fonduri in bugetul de astazi.

Fara discutie ca va fi vorba si despre o redeventa la aceasta exploatare.

In momentul acesta exista un contract de privatizare, planul de business va fi altceva.

Cupru Min este o companie care nu era profitabila nici in regimul comunist.


MRU despre exploatarea gazelor de sist:

La Barlad, in Monitorul Oficial, exista un acord petrolier cu Chevron. Nu exista un acord de exploatare a gazelor, despre care nu stim nimic. Acolo este vorba despre o prospectare. Se face clar o prospectare care nu presupune nici avize de mediu, nici nimic. Este totul intr-o faza foarte incipienta, o sonda foarte subtire.

Toate se numesc acorduri petroliere, pentru ca gazele pot acompania sau nu resursele de petrol.

Abia cand vorbim de exploatare e nevoie de avize de mediu. Deocamdata vorbim de zacaminte prezumate.

Compania face prospectiunile si spera sa ajunga la un rezultat multumitor.

Aceste acorduri se clasifica printr-o lege, Legea petrolului din 2004.

Daca exista vointa de ambele parti ca acordul sa fie declasificat, el poate fi declasificat. Daca nu exista vointa ambelor parti sau a uneia dintre parti, nu poate fi declasificat.

Acordul se clasifica prin legea petrolului si se declasifica prin vointa partilor.


MRU despre motiunea de cenzura pe care urmeaza sa o depuna opozitia:

Daca motiunea are ca motiv Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures, este una din rarele ocazii, pentru mine prima, in care se depune motiune de cenzura pentru ca Guvernul a respectat legea.

Motiunea de cenzura nu mai are obiect - UMF Targu Mures s-a acomodat cu solutia.

Este o tara in care prin schimbarea de Guverne nu ducem altceva decat la anarhie institutionala. Este riscant si complet daunator la adresa stabilitatii noastre politice si economice.

content channel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu