marți, 24 aprilie 2012

Romani in UK – o categorie sociala profesionista si capabila

Stim cu totii ce greu este sa iti gasesti in ziua de azi un loc de munca in Romania. Din acest motiv, foarte multi conationali de-ai nostri au ales varianta plecarii in tari europene straine dar mai prospere din punct de vedere economic si social. Despre romani in UK vom vorbi azi si vom incerca sa vedem ce probleme specifice puteti avea daca va decideti sa plecati acolo la munca. La intrebarea legitima pe care probabil v-o puneti, “Cum au ajuns oare atatia romani in UK”, raspunsul este foarte simplu. Piata muncii din Europa s-a deschis, incet si sigur. Desi circumspecte la inceput, autoritatile din alte tari membre ale Uniunii Europene si nu numai au inceput sa caute si sa aduca la ele specialisti in diverse ramuri economice deficitare, in special in domeniul constructiilor, unde muncitorii romani si-au dovedit profesionalismul, fiind la mare cautare si la mare pret. Dictonul “meseria, bratara de aur” s-a dovedit in acest caz intru totul adevarata.

Ca atare, nu este deloc greu sa ajungeti si dvs. precum ai nostri romani in UK, adica o categorie socio economica responsabila si capabila sa faca fata exigentelor si normelor muncii europene. Este bine in acest sens sa incepeti prospectarea pietei muncii europene chiar inainte de a va termina sau completa studiile. Sunt numeroase agentiile nationale si internationale de intermediere a muncii iar ofertele lor sunt din cele mai diverse domenii. O problema delicata pentru toti oamenii care isi doresc sa plece in Marea Britanie sau alte tari europene poate fi acomodarea si integrarea in cadrul altei culturi, limbi, religii sau culturi. Atunci cand esti tanar aceste probleme pot fi mult mai usor rezolvate si chiar depasite, insa nu strica sa dati o atentie sporita si acestor aspecte. Sunt relativ numeroase cazurile oamenilor care au incercat sa ajunga in alte tari pentru a munci si a trai in conditii mai bune si totusi au sfarsit prin a se intoarce in tara de bastina, datorita incompatibilitatii culturale sau datorita dificultatii de invatare a limbii oficiale a statului respectiv. Sa pleci la munca in UK poate reprezenta un mare avantaj pentru ca aproapa toata lumea vorbeste si intelege cel putin mediu limba engleza, adica limba de circulatie cea mai raspandita din lume. Limba insa nu este singurul criteriu, pentru ca in acea tara trebuie sa va placa si mancarea, si felul de a fi si temperamentul oamenilor, posibili colegi, sefi sau patroni.

Cel mai important pas pentru un roman care doreste sa lucreze in alta tara UE sau in mod particular in UK, este sa gaseasca ofertele online dorite si sa aplice la acestea. Inainte de aplicare, este intelept sa cautati alti romani din UK care va pot ajuta cu diverse sfaturi sau raspunsuri la probleme de ordin practic. Oamenii tind sa fie mult mai deschisi in spatiul virtual decat in realitate, asa ca incercati sa-i gasiti si sa-i contactati prin intermediul diverselor retele sociale, pe canalele de chat specifice. Acesta va fi practic primul dvs. contact cu o realitate pe care inca nu o cunoasteti decat la nivel teoretic si declarativ. Cei mai multi romani din UK pot fi gasiti in Londra, capitala Regatului Unit al Marii Britanii. Londra este cel mai mare si cel mai interesant oras englezesc, dar cu siguranta nu singurul. Nu strica sa intrebati, pentru a obtine impresii cat mai multe si cat mai exacte, si pe romanii din tara care au mai fost acolo si au mai lucrat, in trecutul mai mult sau mai putin apropiat. Oamenii in general sunt bine intentionati si cu siguranta va vor da, in mod gratuit, o intreaga suita de informatii folositoare si practice. Nu este usor sa pleci in alta tara, mai ales daca esti singur, insa o data depasit socul initial veti putea avansa in directia profesionala mult dorita.


Tags: anunturi uk, romani online uk, romanii in uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu