duminică, 8 aprilie 2012

Playerul complet

Monitorul si sistemul audio se vor plictisi fara un player performant

 Raportarea pasiva la lumea sonora a trecut de mult. Ba mai mult, in plina era a calculatoarelor, sistemele audio sunt de neutilizat fara un suport software adecvat. Este o situatie des intalnita, chiar si in cazul dispozitivelor auto (boxe sau amplificatoare). Fie ca aveti boxe bose sau simple difuzoare, fara un player dotat cu codecurile necesare nu veti putea asculta muzica preferata sau vedea cel mai nou film aparut.

 

Playerul multimedia complet

Cu siguranta, este VLC (VideoLan Client)! Afirmam fara teama aceasta pentru ca este printre singurele playere care au versiuni pentru toate sistemele de operare folosite pe un PC (Windows, Mac, Linux, BeOS etc.) si pentru ca vine cu propriile codecuri, fapt care il scuteste pe utilizator de instalari suplimentare, in cele mai multe cazuri. De curand, VLC ofera si suport pentru decodarea GPU pe sistemele ale caror placi video permit asa ceva. Avantajul major este acela ca degreveaza PC-ul de decodarea video pentru continutul HD si, de cele mai multe ori, contribuie la cresterea calitatilor filmelor redate in format HD. Stie o gramada de formate audio (nu are rost sa le detaliem aici), asa ca boxele si amplificatorul vostru vor avea mereu treaba. In ceea ce priveste formatele video, se descurca inclusiv cu cele de streaming si, un avantaj major pentru utilizatorul de la noi mai putin familiarizat cu domeniul IT, are o interfata prietenoasa si intuitiva in limba romana.

 

Alte argumente VLC

Ca dotari suplimentare, mentionam suportul pentru diverse skin-uri, in cazul in care varianta implicita nu va este pe plac. Chiar va invitam sa accesati sectiunea de skin-uri de pe site-ul VLC sa vedeti concret oferta de interfete. Cum exista o intreaga comunitate in spatele acestui concept, inclusiv oferta de interfete este imbogatita permanent. Va putem spune ca l-am testat cu succes pe Windows, Mac si Linux si rezultatele sunt foarte bune. Cu greu se poate gasi un player mai complex si mai capabil ca VLC, mai ales ca este si gratuit! Din nou, pentru utilizatorul roman acesta este un factor esential! VLC poate sa redea de unul singur si informatia video extrasa de pe un tuner TV instalat pe PC. Trebuie doar sa stiti cum se configureaza (pe ce canale, ce sistem de televiziune etc.) si veti putea urmari si posturile de televiziune cu VLC. Am observat ca exista si programe cu care poate fi controlata de la distanta o instanta de VLC. De exemplu, puteti folosi telefonul mobil pentru a controla PC-ul pe care ruleaza continut audio sau video prin intermediul playeru-ului VLC.  De mentionat este si faptul ca playerul nu ocupa multe resurse si stie sa redea liste cu filme, clipuri sau melodii. Iar filmele se pot vedea chiar ca fundal pe desktop.

 

Concluzie promitatoare

VLC este, fara indoiala, un player multimedia ce nu ar trebui sa lipseasca de pe nici un PC, indiferent de sistemul de operare folosit. Accesati chiar acum pagina oficiala de internet pentru a descarca ultima versiune. VLC-ul va rezolva orice problema de tip software cu care se va confrunta continutul vostru multimedia. Nu va ramane decat sa profitati de ofertele magazinelor de profil pentru a achizitiona un model cu o diagonala generoasa de monitor si a opta pentru unul din numeroasele sisteme audio care se rasfata in vitrina ofertelor. Ca bonus, puteti aglomera in pachet si un amplificator si chiar sa va dotati masina cu un amplificator auto si boxe auto aferente.

 


audio profesional, amplificator stereo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu