luni, 18 iunie 2012

Riscati, nu aveti ce pierde alaturi de romani in uk

Romani in uk sunt multi, poate prea multi pentru gusturile unor englezi, dar acest lucru nu este problema noastra acum pentru ca nu o sa privim lucrurile din punctul de vedere al englezilor, ci din punctul de vedere al romanilor. Un roman poate ajunge in UK cautand prin romani uk un loc de munca sau o locuinta de inchiriat. Domeniile in care lucreaza conationalii nostri in Regat sunt nenumarate. De la santieristi, ospatari pana la doctori si ingineri, iar studentii de asemenea sunt foarte bine reprezentati.

Romanii in uk se descurca, se adapteaza conditiilor Marii Britanii cum pot mai bine. Cel mai important lucru este sa se ajute intre ei, sa se sprijine ca fratii, iar acest lucru se vede prin fatpul ca romanii stabiliti acolo de mai multi ani sunt cei care ii indruma si sfatuiesc pe cei noi veniti.

Comunitatea romanilor din UK este foarte bine organizata, astfel ca exista inclusiv site-uri create de romani pentru romanii in uk. Adresa ambasadei Romaniei, biserici, baruri, cafenele, magazine cu preturi convenabile, case de inchiriat, job-uri disponibile sau conditiile legale de munca, toate acestea sunt date care se pot gasi in anunturi uk. Nimeni nu garanteaza vreunui roman ca viata sa va deveni dintr-o data, peste noapte, mai buna doar daca se stabileste in UK, dar cu multa perseverenta si seriozitate, cu multa munca si optimism, poate realiza tot ce-si doreste mai devreme sau mai tarziu.

Secretul este sa-si pastreze demnitatea, sa demonstreze englezilor ca romanii sunt destepti, muncitori, descurcareti, asa cum au dovedit ulterior si multi studenti plecati la Universtitatile din UK. Un exemplu foarte bun este Marian, un tanar bucurestean, inteligent si visator, care a profitat de sansa unei burse in Londra.

Marian nu stia ce-l asteapta in UK, dar avea de gand treaca peste toate obstacolele posibile pentru a face cinste natiunii romane, pentru a-si face parintii mandrii de el si, nu in ultimul rand, pentru a-si demonstra ca poate sa-si implineasca toate visele! Dupa cativa ani de studiu in facultatea londoneza, timp in care si-a rotunjit veniturile lucrand part-time ca si ospatar, tanarul a absolvit “Magna Cum Laude” reusind sa-si faca inclusiv tatal sa planga de fericire la auzirea vestii. Apreciat fiind pentru rezultatele sale deosebite, nu a trebuit sa se chinuie prea mult sa-si gaseasca job-ul dorit, pentru ca mai multe companii practic “s-au batut” pentru el. Marian a avut privilegiul de a alege unde vrea sa lucreze, iar cei care l-au angajat nu au regretat nicio clipa sansa de a colabora cu un roman atat de capabil si sarguincios.

Acum Marian este directorul unei companii internationale in domeniul IT si, desi este inca destul de tanar, a dovedit in nenumarate randuri ca maturitatea si ambitia sa pot face performanta. Isi aminteste cu nostalgie primele zile petrecute printre romani in uk. Povesteste cu drag ca, desi era putin derutat intr-un oras atat de mare precum Londra, a gasit repede sprijin din partea comunitatii romanesti din Regat si spune ca nu stie cum s-ar fi descurcat fara ajutorul celorlalti romani in uk si fara nenumaratele anunturi uk postate de conationalii sai in ziare si pe internet.

Marian ii indeamna pe toti cei care vor sa-si incerce norocul in UK sa nu se lase prada prejucatilor, sa nu se teama de necunoscut sau de straini pentru ca vor gasi multi prieteni la munca, la scoala, in cladirea in care vor locui, sau la cafeneaua de la coltul strazii. Nu trebuie decat sa indrazneasca sa riste, pentru ca nu au ce pierde. Si ca el, multi ani romani se bucura de succes in UK, romani care au indraznit sa-si urmeze visele.


Tags: anunturi uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu