joi, 26 aprilie 2012

Vidanjare Bucuresti – o problema a celor care locuiesc la case

Pentru oamenii care traiesc la casa in Bucuresti, mai departe de zona centrala sau de o zona cu interes pentru autoritatile locale, exista o mare problema. Cand auzim cuvantul Vidanjare Bucuresti putem fi siguri ca avem de-a face cu niste proprietari de casa care au batai de cap. Cartierele de case situate mai departe de zona centrala a capitalei au nevoie de lucrari de servicii canalizare. Gasesti foarte greu servicii bune de vidanjare Bucuresti, pentru ca este nevoie de o firma specializata care sa lucreze profesionist, nu sa faca lucru de mantuiala. Retelele publice de canalizare se opresc de multe ori doar in perimetrul alcatuit de cartierele de blocuri si ocolesc cartierele in care casele detin numarul preponderent. Acest aspect negativ il putem observa nu numai in Bucuresti, dar si in restul oraselor tarii si in marea majoritate a lumii rurale. Sa nu mai punem ca lipsa retelelor de canalizare se combina, in mod nefericit, cu lipsa asfaltului. Daca luam in calcul ca populatia rurala inca ocupa un procent important la noi in tara si ca in orase, indiferent ca sunt mai mari sau mai mici, sunt suprafete mari de cartiere de case, ajungem la concluzia ca vidanjarea pentru toti acesti oameni e o problema de interes vital. De ce se intampla acest lucru e greu sa gasim un raspuns, poate ar fi mai potrivit sa-i intrebam pe primari, prefecti, pe toti cei care si-au batut joc sistematic de nevoile oamenilor si le-au ignorat problemele primare de existenta civilizata.

Tinand cont de acest dat, daca am avut ghinionul sa ne nastem, sa traim, sa ne mutam intr-o casa, intr-un cartier bucurestean de case, trebuie sa stim ca vom avea nevoie de servicii Vidanjare Bucuresti. Acestea ar fi indicat sa provina de la o firma de profil solida, cu staturi de vechime si performanta. Ganditi-va numai la faptul ca fosele septice vor fi golite periodic de cate o utilitara, si sigur nu va doriti sa cautati de fiecare data cate o firma specializata. Nu este de altfel nici cel mai propice moment de a face cautari de piata, de a face marketingul vidanjarilor. Cred ca va repugna o astfel de idee, si aveti perfecta dreptate. Daca veti selecta de la bun inceput cea mai buna relatie calitate-pret, atunci veti fi convinsi ca exista o anumita seriozitate a muncitorilor, ca utilajele tehnice pentru interventie sunt in stare functionala si ca isi pot desfasura activitatea in conditii general optime. Nu in ultimul rand, trebuie sa aflati daca exista o disponibilitate reala de interventie din partea factorilor de decizie din firma respectiva.

Cu alte cuvinte, alegerea voastra trebuie sa se opreasca la o firma de vidanjare Bucuresti care practica preturi corecte, care este disponibila non stop si care poate interveni pe orice arie din zona Bucuresti-Ilfov. Disponibilitatea non stop a unei firme de vidanjare e foarte importanta deoarece putem avea probleme, teoretic, oricand. Nu este de dorit asa ceva, insa pentru siguranta si linistea dvs. sufleteasca va sfatuiesc sa dati atentia cuvenita acestui detaliu, cu un potential extrem de neplacut. De asemenea, masinile de vidanjare trebuie sa fie de generatie cat mai noua, care sa asigure interventii tehnice cat mai complexe. Nimeni nu-si doreste astfel de interventii complicate, insa stiti cum e, legile lui Murphy si realitatea pana la urma ne demonstreaza ca orice fapt negativ, cu cat mai mica e probabilitatea ca el sa se intample in general, cu atat mai mult sunt sanse sa se intample in mod particular, chiar dvs. O astfel de firma ar trebui sa se ocupe cu maxim profesionalism de serviciile de vidanja si sa asigure lucrarile de desfundare a canalizarii. Aceste cuvinte, vidanja, canalizare, desfundare, sunt poate deranjante pentru auzul fin al celor mai multi dintre noi. Daca alegem insa o firma buna atunci ne permitem sa putem dormi frumos si sa avem intotdeauna vise “curate”, chiar si intr-un oras aglomerat, poluat si agitat precum Bucurestiul, capitala tarii.


Tags: servicii canalizare, servicii canal

marți, 24 aprilie 2012

Romani in UK – o categorie sociala profesionista si capabila

Stim cu totii ce greu este sa iti gasesti in ziua de azi un loc de munca in Romania. Din acest motiv, foarte multi conationali de-ai nostri au ales varianta plecarii in tari europene straine dar mai prospere din punct de vedere economic si social. Despre romani in UK vom vorbi azi si vom incerca sa vedem ce probleme specifice puteti avea daca va decideti sa plecati acolo la munca. La intrebarea legitima pe care probabil v-o puneti, “Cum au ajuns oare atatia romani in UK”, raspunsul este foarte simplu. Piata muncii din Europa s-a deschis, incet si sigur. Desi circumspecte la inceput, autoritatile din alte tari membre ale Uniunii Europene si nu numai au inceput sa caute si sa aduca la ele specialisti in diverse ramuri economice deficitare, in special in domeniul constructiilor, unde muncitorii romani si-au dovedit profesionalismul, fiind la mare cautare si la mare pret. Dictonul “meseria, bratara de aur” s-a dovedit in acest caz intru totul adevarata.

Ca atare, nu este deloc greu sa ajungeti si dvs. precum ai nostri romani in UK, adica o categorie socio economica responsabila si capabila sa faca fata exigentelor si normelor muncii europene. Este bine in acest sens sa incepeti prospectarea pietei muncii europene chiar inainte de a va termina sau completa studiile. Sunt numeroase agentiile nationale si internationale de intermediere a muncii iar ofertele lor sunt din cele mai diverse domenii. O problema delicata pentru toti oamenii care isi doresc sa plece in Marea Britanie sau alte tari europene poate fi acomodarea si integrarea in cadrul altei culturi, limbi, religii sau culturi. Atunci cand esti tanar aceste probleme pot fi mult mai usor rezolvate si chiar depasite, insa nu strica sa dati o atentie sporita si acestor aspecte. Sunt relativ numeroase cazurile oamenilor care au incercat sa ajunga in alte tari pentru a munci si a trai in conditii mai bune si totusi au sfarsit prin a se intoarce in tara de bastina, datorita incompatibilitatii culturale sau datorita dificultatii de invatare a limbii oficiale a statului respectiv. Sa pleci la munca in UK poate reprezenta un mare avantaj pentru ca aproapa toata lumea vorbeste si intelege cel putin mediu limba engleza, adica limba de circulatie cea mai raspandita din lume. Limba insa nu este singurul criteriu, pentru ca in acea tara trebuie sa va placa si mancarea, si felul de a fi si temperamentul oamenilor, posibili colegi, sefi sau patroni.

Cel mai important pas pentru un roman care doreste sa lucreze in alta tara UE sau in mod particular in UK, este sa gaseasca ofertele online dorite si sa aplice la acestea. Inainte de aplicare, este intelept sa cautati alti romani din UK care va pot ajuta cu diverse sfaturi sau raspunsuri la probleme de ordin practic. Oamenii tind sa fie mult mai deschisi in spatiul virtual decat in realitate, asa ca incercati sa-i gasiti si sa-i contactati prin intermediul diverselor retele sociale, pe canalele de chat specifice. Acesta va fi practic primul dvs. contact cu o realitate pe care inca nu o cunoasteti decat la nivel teoretic si declarativ. Cei mai multi romani din UK pot fi gasiti in Londra, capitala Regatului Unit al Marii Britanii. Londra este cel mai mare si cel mai interesant oras englezesc, dar cu siguranta nu singurul. Nu strica sa intrebati, pentru a obtine impresii cat mai multe si cat mai exacte, si pe romanii din tara care au mai fost acolo si au mai lucrat, in trecutul mai mult sau mai putin apropiat. Oamenii in general sunt bine intentionati si cu siguranta va vor da, in mod gratuit, o intreaga suita de informatii folositoare si practice. Nu este usor sa pleci in alta tara, mai ales daca esti singur, insa o data depasit socul initial veti putea avansa in directia profesionala mult dorita.


Tags: anunturi uk, romani online uk, romanii in uk

miercuri, 18 aprilie 2012

Instalatii de acumulatoare si de legare la pamant

Orice pompa functioneaza pe baza de curent electric. Montajul si racordul electric se realizeaza de catre persoane specializate. Partea electrica difera in functie de tipul dispozitivului si de destinatiile acestuia de utilitate. La o pompa submersibila scheletul electric vizeaza motorul si racordurile: reteaua electrica-motor, motor-pompa.  Instalatiile de acumulatoare sunt folosite pentru alimentarea cu energie electrica a unor consumatori care necesita o siguranta deosebita; se intalnesc pentru alimentarea circuitelor de comanda  si protectie din celulele de 6 kV sau pentru iluminatul de siguranta. La instalatiile mici se prevad baterii de tip auto, iar la instalatiile mari ( cu capacitate de peste 135 Ah) se preavad baterii stationare.  Pentru asigurarea energiei de incarcare a bateriilor se foloseste schema in care bateria functioneaza in paralel cu un redresor (in sistemul tampon). Protejarea bateriei se face cu sigurante sau intrerupator automat. Bateriile de tip stationar se instaleaza in incaperi special destinate si amenajate corespunzator, in conformitate cu normele si instructiunile respective. Partile metalice ale masinilor aparatajelor, carcaselor, tablourilor, care in mod normal nu sunt sub tensiune, dar care s-ar putea pune sub tensiune in mod accidental, se leaga in mod obligatoriu la o priza de pamant. In acest mod se preintampina electrocutarile posibile. Pentru a fi eficace, prizele de pamant  vor avea o rezistenta de cel putin  patru  ohmi. Prizele de pamant pot fi artificiale si mixte. Prizele naturale sunt constructii metalice existente in pamant (conducte, stalpi) cu rezistenta corespunzatoare.  Prizele artificiale sunt cele create special cu scopul de a servi ca prize de pamant si se realizeaza, de regula, din tarusi metalici (tevi) introdusi in pamant si legati intre ei cu banda de otel. Prizele mixte reprezinta o completare a prizelor naturale, pentru a se ajunge la o rezistenta admisa de cel mult patru ohmi. Pentru legarea la pamant, in interiorul cladirilor se instaleaza, prin sudare, centuri din banda de otel cu sectiunea minima de 50x4 mm, precum si derivatiile pana la partile metalice care urmeaza a se pune la pamant. Conditiile de proiectare si de realizare a instalatiilor de protectie impotriva electrocutarilor sunt date in actele normative republicane si departamentele privind protectia muncii. Protectia contra electrocutarilor se realizeaza in principal pe doua cai: protectia contra atingerii directe a piselor aflate normal sub tensiune, cu ajutorul carcaselor, ingradirilor cu plasa sau panouri; protectia contra tensiunilor accidentale de atingere (care apar in piesele metalice ce normal nu sunt sub tensiune); aceasta protectie se face prin legarea atat la o priza de pamant cat si la conductorul nul daca reteaua are nulul legat la pamant. O pompa submersibila dispune de protectie contra curentului electric cat si contra impuritatilor prezente in apa din subteran. Trebuie sa se acorde mare atentie racordului pompei la reteaua electrica; pompa submersibila, in principal, are o rezistenta electrica,  care in cazul unui curent de tensiune ridicata sau in situatia unui ritm alert de functionare aduce energia electrica  la parametrii optimi necesari pentru o buna functionare a motorului. Motorul electric este o piesa predispusa unor situatii atipice; o pompa submersibila trebuie sa fie adaptabila unor imprejurari neprevazute. Se poate intampla ca nivelul apei sa scada sau concentratia de impuritati si corpuri straine sa creasca. In asa momente motorul isi intensifica activitatea pentru ca pompa sa poata furniza cantitatea de apa dorita de consumatori. Corelatia motor-pompa este una stransa. Acestea sunt doua piese de baza in cazul acestui produs. pompa submersibila difera de celelalte pompe prin faptul ca este scufundata la adancime, carcasa este anticoroziva, pompa filtreaza apa iar motorul functioneaza la turatie mare. In conditii secetoase nivelul apei din sol scade, cantitatea de impuritati din sol creste, iar pompa este nevoita sa functioneze la o intensitate mai mare. pompa submersibila este indicata pentru alimentarea cu apa in sistem subteran.


pompe submersibile ieftine, pompe submersibile ieftine

Instalatiile de ventilatie

In procesul de instalare si de montare a unei pompe este nevoie de anumite utilaje si dispozitive ajutatoare. La o pompa submersibila procesul de instalare-montaj este relativ simplu; depinde si de adancimea si forma putului sau fantanii. Mecanismele de ridicat au actionare intermitenta si permit suplimentar transportul sarcinilor de la un loc la altul (cand fac parte dintr-o macara se vor denumi mecanisme de actionare). Dispozitivele auxiliare sunt cele care se folosesc pentru legarea, aplicarea si mentinerea sarcinilor. Sarcina de ridicare a echipamentelor de ridicat se va fixa in functie de greautatea maxima ce urmeaza a fi manevrata. La greutati unitare G<5000 kgf, agregatele de pompare sosesc in statia de pompare gata montate sau asamblate. La greutati mai mari este obligatoriu ca montajul sa se faca in amplasament, utilizand instalatii corespunzatoare si tinand cont de instructiunile de montaj ale furnizorului. In concordanta cu legislatia in vigoare, se evita pe cat posibil a se prevedea instalatii de ridicare si transport in statiile de pompare obisnuite. Cand necesitatile tehnologice impun, la stavile sau site si in statii cu agregate foarte mici, se mai prevad inca instalatii de ridicare si transport din cele mai simple. Ca si instrumente folosite in transportul si ridicarea si transportul instalatiilor din statiile de pompat amintim:  vinciuri, trepiede cu palane, monosine actionate manual, monosine sau grinzi rulante suspendate, grinzi sau poduri rulante actionate manual, poduri rulante actionate electric. Incalzirea in statiile de pompare devine obligatorie cand acestea functioneaza si in scopul evacuarii SPE. Instalatiile  vor realiza in camera de comanda – dispecerizare si 10-150 C in zone partial incalzite ale statiei, pentru realizarea unor reparatii corespunzatoare. La dimensionarea instalatiilor de incalzire se vor respecta toate instructiunile si prevederile privind necesarul de caldura, temperaturile interioare de calcul, calculul aportului de caldura prin insolatie, parametri climatici exteriori  si numarul mediu anual de grade-zile. La statiile de pompare cu functie de alimentare  se va asigura, la nivel local t =10-150 C, in vederea crearii unor zone de lucru pentru reparatia utilajului hidromecanic de baza sau instalatiile auxiliare. Obisnuit se prevad aeroterme fixe sau mobile pentru statiile de clasa I si II. Pentru statiile de clasa III si IV, aerotermele necesare climatizarii sunt in dotarea intreprinderii de exploatare si aduse in statie numai la nevoie. Prezenta instalatiilor de ventilatie este o alta categorie auxiliara care asigura buna functionare a unei statii de pompare. Si o pompa submersibila este prevazuta cu instalatii de ventilatie; acestea practic asigura racirea motorului. In majoritatea cazurilor, ventilatia se realizeaza natural, statiile de pompare fiind dotate cu ochiuri mobile la ferestre, deflectoare pe acoperis, jaluzele manevrabile, cosuri cu tiraj natural sau chiar cu colectarea aerului cald si conducerea sa in exterior. Cand solutiile enumerate nu asigura schimb de caldura cu exteriorul in anotimpul cel mai calduros in limitele unei diferente de minimum 50 C (supratemperatura exterioara), se prevad instalatii de ventilare mecanica. Pentru acestea se folosesc turbosuflante ca: ventilatoare sau exhaustoare cu parametrii conform cu datele din cataloagele furnizorului. Alegerea tipului de ventilatie este in functie de: puterea instalata in statia de pompare si tipul acesteia, continutul de praf al aerului si temperatura acestuia; regimul de functionare  al agregatelor, calculand caldura in exces provenita din: caldura degajata de electromotoare, caldura degajata de circuitele electrice, caldura degajata de transformatoare, cantitatea de caldura datorita insolatiei, caldura cedata mediului inconjurator. Orice pompa submersibila dispune de un ventilator. Dupa o activitate intensa, acesta ii asigura aerisirea. O pompa submersibila functioneaza intr-un ritm alert in special in perioadele de vegetatie ale plantelor cand se necesita cantitati mari de apa.  Motorul electric determina pompa sa se invarta tot mai mult, sistemul  inregistreaza un numar mare de rotatii. Cu cat adancimea putului este mai mare, cu atat apa este trasa mai greu spre suprafata. O pompa submersibila trebuie sa aiba o structura constructiva adaptabila.  In general orice pompa submersibila se poate regla in functie de situatie, adica sa pompeze cantitati mai mari sau mai mici de apa. Probleme apar in cazul solicitarii excesive. 


hidrofor ieftin, pompa submersibila pret

Lucruri noi si lucruri ieftine.

     Cat de des te-ai uitat in propria casa si ai observat ca lipseste ceva. Ceva care te-ar face sa te simti mai bine, sa iti dea impresia aceea de acasa, sau cine stie ceva cu care sa te poti lauda pritenilor atunci cand vin la tine.Nu te gandi la lucruri scumpe. De fapt asta este si tendinta care se desprinde din modul in care functioneaza piata in momentul de fata si anume daca folosesti multi bani cu siguranta vei avea lucruri bune si frumoase. Ceea ce nu este in totalitate adevarat, cu putina imaginatie si intuitie poti folosi lucruri aparent cu valorare foarte mica si le poti valorifica tu la adevaratul lor potential. Pana la urma acelasi lucru il fac si companiile producatoare , ei iau materiale care nu sunt grozave si le transforma pentru a le vinde apoi pe sume mari. Cam la asta se reduce sistemul economic care se supune modei si trendurilor. Rolul acestora este de a-ti lua capabilitatea sa vezi ce este in spatele acelor lucruri. Ti le arata stralucind in fata ca apoi sa nu mai observi cat de slabe sunt produsele unei mari companii , si sa te gandesti doar ca ai o haina sau un lucru “ de firma” . Nu este nevoie mereu sa cauti cele mai mai scumpe lucruri pentru a avea o casa de invidiat, dar ce-i drept ai nevoie de foarte multa inspiratie iar daca aceasta nu exista ai nevoie sa gasesti un specialist care te poate ajuta. Poti impune chiar un trend creeindu-ti tu singur mediul in care traiesti dupa propriile tale idei. Poti sa folosesti chiar si lucruri facute de mana ta pentru a oferi unicitate si caracter locuintei tale. Orice iti doresti si poti realiza se poate folosi drept arta. Un loc importanta unde majoritatea persoanelor care iti trec pragul casei este geamul. Nu se stie exact de ce dar exista banuiala ca ar sta in ancestralul fiintei umane sa priveasca si natura sau in cazul nostru afara. Din pacate in orase nu a mai ramas prea multa natura. Dar geamul este o zona cheie in caza dvs. Si de aceea trebuie sa aveti foarte mare grija la modul in care o puneti in valoare.

   Ca sa va asigurati ca nu o sa gresiti aici incercati sa apelati la ajutorul unui profesionist. In primul rand mare grija la tipul de geam pe care il folositi, mai nou termopanele au inceput sa puna probleme la montaj cat si dupa , cand spunem dupa montaj ne referim la geamurile de pe care efectiv se scurge apa, atunci cand in casa este cald si afara este iarna. Apoi trebuie sa va puneti perdele si draperii acolo unde este cazul. Daca folositi  perdele veti observa ca ambianta incaperii dvs se schimba rapid si asta in cazul in care gasiti o perdea foarte frumoasa si in concordanta cu mobilierul din camera dvs.Cand folositi draperii alegeti o culoare mai inchisa, care sa va protejeze de lumina solara pentru ca pana la urma acesta este rostul draperiilor. Pentru acest gen de materiale exista numeroase modele si preturi. Dealtfel nu puneti accent pe preturi perdele ci mai degraba pe efectul pe care puteti conta in momentul in care le puneti. Este grozav atuni cand sunt puse de specialisti si acestia reusesc sa obtina efectul acela pe care il vedeti numai in reviste, credet-ma acele aranjamente sunt destul de greu de facut.


galerii, storuri

vineri, 13 aprilie 2012

Call 0751.024.005 to find a skilled electrician in Bucharest

If your electric system just had a malfunction and you need to urgently restore, we know an electrician who will help you whatever time of the day. His name is Vasilescu Ion and has been a friend of electricity for more than three decades. Because of the vast experience he has gathered in this time, he is able to find quick solutions for any problem you might have with the wiring in your apartment, individual house or larger commercial building. Where there’s an electric problem, there is Ion Vasilescu Finding an electrician who is good at his job and gives you exactly the work that you asked from him – or even better, is not a very easy process. It might seem to be an easy job, but many times it is not just about applying some basic rules to fix any problem, but a matter of how you work, this including the skills one the electrician has acquired, the material he uses, the material, the installation he has to do work to, and many other factors. This implies a lot of experience and knowledge, and regarding things from this point of view, we can say Ion Vasilescu has all the qualities necessary. In 35 years of experience, he has worked in many environments and has seen an entire range of problems and developments to electric systems in people’s homes and larger, more complex buildings. As an authorized electrician, he offers various services. One of the basic services is installing various electric panels, brought up to date with the current developments. He also can fix any problems – such as blackouts or short circuits - that appear due to the frequent use of certain electric systems or devices. Another service allows you to bring more light and create a different atmosphere in your home or office. Mounting ceiling lamps, chandeliers, wall-lamps and other more complex lighting fixtures is easy for this electrician, who can also offer you services for protection against electricity. In the hands of an authorized electrician, differential protection can be rapidly installed and put to use. This will greatly improve the protection you set for you, your family or your employees. Ion Vasilescu can offer more advice to any clients that wish to know how they can upgrade the electric system of their home, apartment, office etc., so that they get optimal results and benefit from a long time guarantee for the work done to the electric system. Along with these services, electrician Ion Vasilescu also creates auxiliary circuits for washing machines, air conditioning, electric ovens, ventilators and other devices and hardware. Instead of trying to fix problems yourself or call a friend who is not a professional to remedy the situation you face, better call for an authorized electrician. Ion Vasilescu is a trained and experienced professional and works in all of Bucharest and the surrounding areas, in the Ilfov district. His tariffs are fixed so you will know from the beginning what the work will cost, with no unpleasant surprises. And because he only works with quality materials, he is able to give you long-term guarantees for his work. If you need a good electrician in Bucharest, call Ion Vasilescu and in minutes he will restore your everyday comfort.


electrician autorizat bucuresti, electrician autorizat bucuresti

joi, 12 aprilie 2012

Cumparaturile la distanta- pro si contra

Comertul e una dintre activitatile cu adevarat globale- de fapt, s-ar putea zice ca e principalul motiv pentru care traim intr-o lume atata de mozaicata. Negustorii si comerciantii au calatorit din vremuri stravechi peste tot in lume, influentand si fiind influentati la randul lor din punct de vedere cultural, culinar si multe altele. Azi, in epoca tehnologiei, comertul nu e cu nimic schimbat, poate dimpotriva: datorita usurintei cu care poti gasi orice pe internet, poti cumpara produse din toate colturile tarii sau chiar ale lumii; distributia ca si componenta a comertului s-a dezvoltat simtitor, un procent major din toata zborurile aviatice ori cursele feroviare fiind de fapt legate de aprovizionare. Apoi, tinand cont ca oricine poate gasi anunturi gratuite legate de domeniul de interes in mai toate tarile lumii, e si normal sa incepem sa cumparam lucruri si chiar servicii din strainatate. Portalurile de anunturi gratuite online ofera de multe ori optiunea de a traduce un anunt in alte limbi de circulatie- oricum, exista si optiunea de a folosi un serviciu automat, de genul Google Translate, pentru asta. Desigur, exista unele restrictii de distributie, dar ele sunt rare la nivel Comunitatii Europene. Pentru un roman e mai greu sa comande ceva de pe un site american ori asiatic, desi nu imposibil. Sigur, exista motive pro si contra pentru a face cumparaturi la mare distanta si orice astfel de achizitie trebuie gandita in prealabil.

Pro:

Varietate- piata romaneasca nu e foarte variabila, cam din niciun punct de vedere. Chiar daca accesezi portaluri de anunturi pe judete, de exemplu, s-ar putea sa nu gasesti nicicum ce-ti doresti. Astfel, poti comanda de peste “mari si tari” produse ale unor producatori complet absenti de pe piata locala ori poti sa alegi ceva ce te reprezinta. In orice situatie, e mai convenabil sa ai 20 de optiuni in loc de 2- cu siguranta vei gasi ceva mai pe gustul tau daca vei cauta mai mult.

Calitate- situri gen Amazon sau Ebay ofera produse de calitate ale unor producatori de prim rang si chiar ale unor companii mai mici, dar care nu fac rabat de la calitate. In Romania, produsele foarte bune s-ar putea sa fie cam scumpe, chiar mai scumpe decat aceleasi produse cumparate din alte locuri.

Preturi- paradoxal, produse cumparate din strainatate s-ar putea sa fie mai ieftine decat cele cumparate din Romania. Apoi, portalurile majore de cumparaturi ofera discounturi foarte des, spre deosebire de magazinele romanesti, care fac asta doar in preajma sarbatorilor.

Contra:

Transportul: In cazul unor produse foarte delicate, de genul calculatoarelor sau bijuteriilor, transportul de la mii de kilometri distanta poate fi o problema. O singura miscare gresita a celui care manipuleaza pachetul sau o mica neatentie la transmisie, iar comanda ta poate avea de suferit. Sigur, vei fi despagubit, dar toata operatiunea poate dura destul de mult. Apoi, e durata propriu zisa a transportului, care poate ajunge la cateva luni, uneori- desi destul de rar.

Probleme de garantie: Chiar daca ai dreptul la garantie, recuperarea acesteia poate dura foarte mult, mai ales daca firma respectiva nu are birou in Romania. Apoi, mai e problema barierei lingvistice, care poate inportuna rezolvarea rapida a problemei.

Mandrie nationala- un motiv, poate mic, poate fi si dorinta de a sustine economia locala. Chiar daca produsele straine sunt poate mai ieftine si mai bune, cumparand produse romanesti sustii industria autohtona si poate unii oameni nu-si vor pierde joburile din cauza inchiderii fabricilor.


anunturi timisoara, anunturi gratuite online

Incalzirea prin pardoseala – o alternativa eficienta

Trebuie sa incepem sa ne pregatim pentru urmatoarea iarna. Incalzirea prin pardoseala este o posibila solutie

Eficientizarea spatiului locativ nu este doar un trend, ci a devenit o cerinta a realitatilor cotidiente si chiar o cerinta expresa a responsabililor europeni. Programele de finantare a proiectelor de eficientizare termica deveni din ce in ce mai valoaroase. Pentru ca o locuinta bine iyolata si cu un sistem eficient de incalzire nu va mai da frisoane proprietarilor odata cu apropierea sezonului rece. Continua creste a preturilor la utilitati, dar si a standardelor de confort a transformat piata de profil intr-una extrem de dinamica. Mereu apar alte solutii de incalzire si accesorii mai performante. Incalzirea prin pardoseala este doar unul din sistemele de incalzire care vin ca alternativa pentru sistemele clasice, pe baza de radiatoare.

 

3 motive de nerefuzat

Dar de ce am opta pentru un astfel de sistem de incalzire? In primul rand, pentru ca va veti bucura de o caldura constanta in camere, fara a crea consum de combustibili suplimentar pentru aceasta. Sistemele conventionale creaza curenti de aer  prin care caldura se ridica rapid la nivelul tavanului. Efectul: la nivelul capului va fi o caldura sufocanta, in timp ce picioarele vor ramane reci. Apoi, cei care sufera de diverse alergii vor aprecia in mod suplimentar acest sistem de incarcare pentru ca nu afecteaza calitatea aerului, nepunand in circulatie particule straine. In plus, incalzirea prin pardoseala nu necesita temperaturi asa mari ale agentului termic. In acest mod veti reusi o reducere a facturilor de cel 20%.

Exista mai multe tipuri de incalzire prin pardoseala, in functie de preturi si randament, dar si de spatiul unde se monteaza aceste.

 

Sistem cu nuturi

Acest produs este fabricat din polistiren expandat cu film din polistiren impotriva umiditatii de culoare neagra. Pasul de punere in opera este de multiplu de 50 mm, grosimea placii este de 35 mm, cu o inaltime totala de 57 mm. O caracteristica importanta, in comparatie cu alte tipuri de placi din polistiren expandat, este izolatia fonica de 23 dB, foarte utila pentru apartamentele de bloc. Ca accesorii recomandate pentru acest tip de sistem de incalzire prin pardoseala se recomanda si adivul pentru beton care va facilita fluidizarea sapei si la eliminarea aerului. Apoi, plasa de sarma pentru armare. Aceasta va fi montata la 10% din grosimea sapei, in partea superioara. Nu uitati si de folia antiumiditate, in special pentru nivelele care au contact cu solul.

 

Cu placa lisa din polistiren

Produsul se  livreaza sub forma de colaci de 200 m. Apoi, placa de polistiren lisa, realizata din polistiren expandat cu un film de culoare gri, are carouri de culoare rosie pentru a facilita punerea in opera. Panoul are o grosime de 20 mm, o densitate de 30 kg/m3 si o rezistenta la compresiune de 150 Kpa. De aceasta data, veti avea nevoie de ceva masi multe accesorii. Pe langa cele trei amintite deja, va trebui sa includeti in pachetul de montaj si clipsurile pentru fixarea tevii si banda perimetrala, care va ajuta la preluarea dilatarilor sapei flotante.

 

Sistemul industrial

Pentru acest sistem veti avea nevoie in primul rand de teava PE-X cu bariera de oxigen D.20 x 2,0 m. Se livreaza sub forma de colaci de 200 m. Apoi, aceiasi placa polistiren lisa. In alternativa, se poate utiliza sistemul cu beton izolant, aditivat cu perle de polistiren expandat. Iar ca accesorii se vor include toate cele mentionate in cazul anterior.

 

 


incalzirea in pardoseala, solutii incalzire

Vanele unei pompe

Echipamentele hidromecanice ale circuitelor de aspiratie si refulare, care sigura modificarea rezistentei hidraulice intre o limita minima si una maxima (infinita), cu scopul obturarii circuitului sau mofidicarii debitului, sunt cunoscute sub denumirea de vane sau robinete. De obicei, robinetele au diametrul mic, deosebindu-se de vane prin forma constructiva si tipul obturator. Dupa forma constructiva si tipul organului de obturare se deosebesc: vane plane cu sertar plan (in diferite variante); robinete cu ventil, cep, membrane (pentru reglarea debitului sau presiuni); vane fluture; vane sferice; vane cilindrice; vane conice sau alte tipuri. Indiferent de forma constructiva si tipul organului de inchidere, vanele si robinetele destinate trecerii fluidelor si obturarii conductelor trebuie sa satisfaca urmatoarele conditii: rezistenta mecanica corespunzatoare presiunii maxime din circuit; la pozitia complet deschis sa opuna o rezistenta hidraulica mica; la pozitia complet inchis sa asigure etansarea perfecta intre organul obturator si carpul vanei sau robinetului; sa aiba o siguranta mare in functioanare. Vanele utilizate in lucrarile de hidroamelioratii sunt caracterizate prin dimensiuni constructive sporite si masa mare. Datorita acestor particularitati, ele vor fi amplasate pe fundatii sau suporti proprii in linia tehnologica, evitandu-se preluarea sarcinilor provenite din greutatea proprie de catre flanse. Pentru a reduce la minimum pierderile hidraulice pe circuitul de aspiratie al statiilor de pompare, in vederea evitarii aparitiei cavitatiei, nu se vor prevedea vane pe circuit. In cazul statiilor de pompare care au contrapresiune, in scopul izolarii pompei de sursa, se vor prevedea vane cu rezistenta hidraulica minima pe circuitul de aspiratie. Exista modelul de pompa submersibila prevazuta cu vana plana. Denumita astfel dupa forma organului obturator, vana plana se caracterizeaza prin: organ obturator sub forma unui disc circular; deplasare ortogonala a organului obturator fata de directia de miscare a fluidului; inchidere lenta ( la vane mari) si deschidere numai dupa echilibrarea presiunilor pe ambele fete ale organului obturator; masivitate constructiva, greutate si dimensiuni de gabarit mari; anduranta mare in functionare. Vanele plane pot avea corpul oval sau plat si astfel rezulta ca pot fi de lungime mai mare sau mai mica. Organul obturator, in forma de sertar plan, sertar pana sau ochelari, este preavazut cu sisteme de etansare pe ambele fete, astfel ca vanele de acest tip pot sa fie utilizate pentru curgeri in ambele sensuri. Elementul de etansare este constituit din cauciuc, alama sau bronz, dupa cum vanele sunt sunt de joasa, medie sau de inalta presiune. pompa submersibila cu vane sertar plan sau pana, prin deschiderea organului obturator, in zona etansarii inferioare produce o discontinuitate in conducerea curentului, cu posibilitate de formare a vartejurilor. Ca urmare acestor fenomene pierderile hidraulice prin aceste tipuri de vane sunt importante. Pentru a elimina acest inconvenient la un astfel de model de pompa submersibila, se utilizeaza vanele cu ochelari, a caror organ obturator este prelungit in partea inferioara cu un inel. La deschidere completa inelul se aseaza pe suprafetele de etansare din corpul vanei si asigura conditii de trecere printr-o sectiune continua cu pierderi hidraulice minime. O pompa submersibila este adesea utilizata in statiile de pompare; este folosita si in gospodariile oamenilor. Manevrarea vanelor se executa: manual (in cazul celor cu diametrul mai mic de 500 mm), manual cu reductor mecanic (in cazul vanelor cu diametru 500-1500 mm) si electromecanic sau electrohidraulic pentru vane avand dimensiuni si presiuni nominale mai mari. Puterea motorului de antrenare necesara actionarii vanei este influentata de viteza de ridicare impusa. La actionarea vanelor avand diametre mari, pentru areduce forta de manevra se urmareste reducerea diferentei de presiune. In acest scop partea amonte si aval a corpului vanei comunica printr-o conducta de ocolire de diametru mic, prevazuta cu o vana sau robinet. pompa submersibila prezinta diverse astfel de elemente componente.Utilizarea cu eficacitate maxima a acestui sistem pompa submersibila presupune un spatiu inchis cat mai etans in zona corpului vanei care se presurizeaza, astfel incat nivelul de presiune sa fie cat mai redus.
hidrofoare ieftine, hidrofoare

miercuri, 11 aprilie 2012

Hidroforul este un dispozitiv pentu uz casnic si gradina ?

Un hidrofor are ca si componenta de baza o pompa, indeplineste in principal aceleasi functii ca si o pompa. hidroforul face practic parte dintr-un sistem casnic de alimentare cu apa, avand in vedere faptul ca  acesta este unul din domeniile sale de aplicabilitate. Sunt hidrofoare care au o structura de asa natura incat sunt specializate, sunt folosite doar pentru uzul casnic si pentru gradina. Aici intra: irigatii, stropire flori, curte, gradina cu legume, furnizarea apei casnice. Un hidrofor doar pentru irigatii si uz casnic este specializat doar pentru pomparea unor lichide cum ar fi: apa de ploaie si apa curata. Trebuie respectate cu strictete indicatiile de utilizare; un hidrofor se recomanda sa nu fie suprasolicitat , sa nu fie folosit in permanenta. Spre deosebire de o pompa, acest dispozitiv nu este specializat pentru tragerea, filtrarea si pomparea tuturor lichidelor, sunt interzise anumite lichide cum ar fi : apa care contine sare, substantele chimice, combustibili, lichidele “fierbinti” ( cu temperatura ridicata),  apa cu diverse corpuri straine.  Toate aceste lichide pot afecta motorul hidroforului, dereglandu-i activitatea si buna functionare. Structura componenta a acestui tip de hidrofoare este urmatoarea: un furtun conector de intrare la pompa ( care absoarbe), un furtun  conector de iesire la pompa ( presiune), motorul care este acoperit de o carcasa,  un indicator si un intrerupator de presiune si o pompa care este prevazuta cu o camera. Acest hidrofor functioneaza in sistem automat. Apa este trasa, filtrata si pompata la o anumita presiune, regulata de altfel; in functie de aceasta presiune pompa porneste si opreste si ea la anumite intervale de timp. Prin acel conector de intrare  este absorbit lichidul care este filtrat si pompat. Acesta este dus in rezervor. In momentul in care rezervorul ajunge sa se umple, acest tip de hidrofor se intrerupe din functiune automat. Presiunea trebuie sa ajunga la o valoare cat de cat scazuta, undeva in jur de 2 bar, situatie in care hidroforul isi reia activitatea si reporneste, apa fiind eliminata din rezervor. Reluandu-se activtatea, se continua procesul de pompare si filtrare al lichidului ,  pana cand ajunge sa se umple tot rezervorul. Am mentionat anterior faptul ca nu se recomanda ca hidroforul sa fie folosit in permanenta, insa ca si masura de precautie,  este prevazut cu un intrerupator pentru supraincalzire. Cand este folosit in regim intens, aceasta piesa opreste pompa, care este lasata sa se raceasca, undeva in jur de 20-30 de minute, urmand ca apoi sa reporneasca singura automat.  Se recomanda ca dispozitivul sa fie asezat pe o suprafata plana, sa fie ferit de ploaie, de apa si de razele soarelui. O alta masura inainte de punerea in functiune a hidroforului este umplerea camerei pompei cu apa, pentru a-i  vedea capacitatea.  hidroforul nu trebuie sa fie pus in functiune in timp ce pompa este uscata. Pot aparea pagube destul de serioase. Daca un hidrofor a pompat apa cu clor sau cu alte impuritati care pot provoca blocaje, este indicat dupa o astfel de utilizare sa fie oprit pentru a fi  curatat.


hidrofor, pompa submersibila

duminică, 8 aprilie 2012

Playerul complet

Monitorul si sistemul audio se vor plictisi fara un player performant

 Raportarea pasiva la lumea sonora a trecut de mult. Ba mai mult, in plina era a calculatoarelor, sistemele audio sunt de neutilizat fara un suport software adecvat. Este o situatie des intalnita, chiar si in cazul dispozitivelor auto (boxe sau amplificatoare). Fie ca aveti boxe bose sau simple difuzoare, fara un player dotat cu codecurile necesare nu veti putea asculta muzica preferata sau vedea cel mai nou film aparut.

 

Playerul multimedia complet

Cu siguranta, este VLC (VideoLan Client)! Afirmam fara teama aceasta pentru ca este printre singurele playere care au versiuni pentru toate sistemele de operare folosite pe un PC (Windows, Mac, Linux, BeOS etc.) si pentru ca vine cu propriile codecuri, fapt care il scuteste pe utilizator de instalari suplimentare, in cele mai multe cazuri. De curand, VLC ofera si suport pentru decodarea GPU pe sistemele ale caror placi video permit asa ceva. Avantajul major este acela ca degreveaza PC-ul de decodarea video pentru continutul HD si, de cele mai multe ori, contribuie la cresterea calitatilor filmelor redate in format HD. Stie o gramada de formate audio (nu are rost sa le detaliem aici), asa ca boxele si amplificatorul vostru vor avea mereu treaba. In ceea ce priveste formatele video, se descurca inclusiv cu cele de streaming si, un avantaj major pentru utilizatorul de la noi mai putin familiarizat cu domeniul IT, are o interfata prietenoasa si intuitiva in limba romana.

 

Alte argumente VLC

Ca dotari suplimentare, mentionam suportul pentru diverse skin-uri, in cazul in care varianta implicita nu va este pe plac. Chiar va invitam sa accesati sectiunea de skin-uri de pe site-ul VLC sa vedeti concret oferta de interfete. Cum exista o intreaga comunitate in spatele acestui concept, inclusiv oferta de interfete este imbogatita permanent. Va putem spune ca l-am testat cu succes pe Windows, Mac si Linux si rezultatele sunt foarte bune. Cu greu se poate gasi un player mai complex si mai capabil ca VLC, mai ales ca este si gratuit! Din nou, pentru utilizatorul roman acesta este un factor esential! VLC poate sa redea de unul singur si informatia video extrasa de pe un tuner TV instalat pe PC. Trebuie doar sa stiti cum se configureaza (pe ce canale, ce sistem de televiziune etc.) si veti putea urmari si posturile de televiziune cu VLC. Am observat ca exista si programe cu care poate fi controlata de la distanta o instanta de VLC. De exemplu, puteti folosi telefonul mobil pentru a controla PC-ul pe care ruleaza continut audio sau video prin intermediul playeru-ului VLC.  De mentionat este si faptul ca playerul nu ocupa multe resurse si stie sa redea liste cu filme, clipuri sau melodii. Iar filmele se pot vedea chiar ca fundal pe desktop.

 

Concluzie promitatoare

VLC este, fara indoiala, un player multimedia ce nu ar trebui sa lipseasca de pe nici un PC, indiferent de sistemul de operare folosit. Accesati chiar acum pagina oficiala de internet pentru a descarca ultima versiune. VLC-ul va rezolva orice problema de tip software cu care se va confrunta continutul vostru multimedia. Nu va ramane decat sa profitati de ofertele magazinelor de profil pentru a achizitiona un model cu o diagonala generoasa de monitor si a opta pentru unul din numeroasele sisteme audio care se rasfata in vitrina ofertelor. Ca bonus, puteti aglomera in pachet si un amplificator si chiar sa va dotati masina cu un amplificator auto si boxe auto aferente.

 


audio profesional, amplificator stereo

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Coupon codes- the way to save to do business online

Ever thought about making money working from home? I guess you did, but you probably didn’t think there’s a way to actually do it. There are many scams out there claiming they can earn you money, but only a few trusted sources are truly worthwhile. One of these is couponcode.pro, a great resource that gives you access to hundreds of promotional codes for top products. What you can do with these codes is offer them to others via some other blogs and websites and cash in from the traffic generated on your site. Or, what you can do is buy discounted products and maybe sell them for profit later. Whatever you choose to do, couponcode.pro is a very good business if you spend a lot of time online and would like to capitalize on that in a way or another. Making money online is not that difficult, you just have to find the proper opportunities for you. So what’s there to find on this discount website? Well, many coupon codes for top products, mainly in the natural foods and vitamin/minerals section, so a wide range of products that will help you live healthier, look better, feel better- all this saving lots and lots of money and maybe even make a few bucks on the side.

The iherb coupon will open a brand new world of possibilities when it comes to natural solutions for a healthier diet. If you want to tone your body, lose weight or just improve your general wellbeing, iHerb provides a wide range of plants, teas and other natural remedies for most of the problems an unbalanced, modern diet might cause.

Healthdesign’s coupon gives you access to literally thousands of health products, ranging from vitamins and products aimed at athletes, but also at simpler folk, that just want to live healthier and get in better shape. Healthdesign also offers plans and solutions for diets and long term plans for living healthier.

The Puritain’s pride coupon is also a good way to get your hands on some really fine natural health and remedy products. Their stock contains over 10.000 items from some of the best brands in the business when it comes to healthy living and improving one’s appearance.

With the swanson coupon you’ll be able to get for just a few pennies some of the best personal care products on the market. Produced with the best natural ingredients from around the world, the products showcased on the Swanson website will help you feel and look better.

The vitamin world coupon comes with the promise of giving you access to some of the best natural vitamins around. These are meant to help you with controlling your weight, improving your tonus, balancing the natural chemicals in your body and many other problems. Many world famous athletes use products from Vitamin World and if you’re looking for a way to match their resistance to effort, trying out some of the safe and effective vitamins on this website can work like a charm. 


healthdesigns coupon, healthdesigns code

vineri, 6 aprilie 2012

Presa in Diagonala: Politistii din Franta se confrunta cu un criminal in serie in zona Parisului; Fragmente ale satelitului militar rus Molniya-1-89 vor cadea sambata in Oceanul Pacific; Turcia solicita interventia ONU pentru gestionarea problemei refugia

Politistii din Franta se confrunta cu un criminal in serie in zona Parisului. Politia franceza crede ca se confrunta cu un criminal in serie care actioneaza in suburbiile Parisului. Politistii au ajuns la acesta concluzie dupa ce au studiat patru crime comise de autori necunoscuti in perioada noiembrie 2011 - aprilie 2012. Ultima victima a fost ucisa joi. Elementul comun il reprezinta arma crimei, un pistol de 7.65 mm comun ca raspandire dar foarte rar utilizat in crima organizata, dar si faptul ca toate victimele sunt femei, scrie AFP.

Bulgaria: Autostrada care leaga Sofia de litoralul Marii Negre va fi terminata inainte de termen. Autostrada Trakiya, care va lega capitala Sofia de orasul Burgas situat pe coasta Marii Negre, va fi terminata inainte de termenul prezavut initial - sfarsitul verii 2012, potrivit Ministrului Dezvoltarii Regionale, Lilyana Pavlova. Ministrul a dat asigurari asupra respectarii standardelor de calitate chiar daca lucrarile se desfasoara mai rapid. Toti cei 360 km ai autostrazii vor putea fi utilizati de soferi incepand cu 1 iulie 2012. Pavlova sustine si inceperea imediata a constructiei autostrazii Struma, care ar urma sa lege Sofia de Grecia. Joi au inceput lucrarile pentru tronsonul Sandanski-Kulata. Tot la 1 iulie 2012 va incepe in Bulgaria si reabilitarea blocurilor construite in timpul comunismului. Statul va aloca o suma pentru fiecare apartament in parte, iar impreuna cu bancile va garanta imprumuturi cu dobanzi minime pentru restul banilor necesari, anunta Novinite.

Fragmente ale satelitului militar rus Molniya-1-89 vor cadea sambata in Oceanul Pacific. Potrivit ministerului apararii din Rusia, fragmente din satelitul militar de comunicatii Molniya-1-89 vor cadea in Oceanul Pacific sambata dimineata. Satelitul este iesit din uz, iar bucatile ce vor ajunge pe pamant sunt componentele care nu au ars in atmosfera. In prezent satelitul se afla la o distanta de 2.378 km deasupra pamantului si este monitorizat cu atentie. Molniya-1-89 a fost lansat in august 1996 de la centrul spatial Plesetsk. Seria de sateliti Molniya a fost inlocuita in 2006 de seria Meridian, informeaza Ria Novosti.

Presedintele Republicii Malawi a murit in urma unui atac de cord. Presedintele Republicii Malawi, Bingu wa Mutharika in varsta de 78 de ani a murit vineri in urma unui atac de cord. Mutharika a castigat functia suprema in stat in anul 2004 si a fost reales cinci ani mai tarziu. Anterior a avut o cariera fructuoasa in cadrul diverselor agentii internationale si a studiat in diferite tari. Ca presedinte al Republicii Malawi a facut o prioritate din combaterea coruptiei si cresterea economiei, obtinand rezultate impresionante mai ales in timpul primului mandat. Poporul a apreciat efortul presedintelui de a reduce dependenta de alimentele importate si de a dezvolta un sistem intern de asigurare a hranei pentru populatie. In ultimii ani popularitatea lui Mutharika a avut de suferit din cauza crizei economice si a lipsei de combustibil cu care s-a confruntat tara sa. Anul trecut protestatarii au iesit in strada cerand redresarea economica, iar din ciocnirea cu fortele de ordine au rezultat 12 morti. Si pe plan extern a intervenit o ruptura intre Mutharika si Occident, care a suspendat ajutoarele financiare trimise catre Malawi. Chiar luna trecuta SUA au anuntat ca intrerup ajutorul de 350 milioane de dolari pe care trebuiau sa il acorde statului african, scrie CNN.

Turcia solicita interventia ONU pentru gestionarea problemei refugiatilor din Siria. Turcia a avertizat ONU ca ar putea avea nevoie de ajutor pentru gestionarea valurilor de refugiati care sosesc neincetat din Siria. Potrivit ministrului afacerilor externe Ahmet Davutoglu, situatia a devenit deja o problema internationala. Numai in ultimele 36 de ore s-au refugiat in Turcia 2.800 de sirieni. Numarul total al sirienilor care au fugit in Turcia a ajuns la aproximativ 24.000, anunta BBC.

Un fost apropiat al lui Hosni Mubarak va candida la alegerile prezidentiale din Egipt. Un nou candidat s-a inscris in cursa pentru prezidentialele egiptene. Este vorba despre Omar Suleiman care si-a anuntat vineri candidatura, desi pana joi negase interesul pentru cursa electorala. Suleiman - unul dintre stalpii regimului Mubarak - a fost determinat sa se razgandeasca de catre oamenii care au iesit pe strazile din Cairo cerandu-i sa candideze. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este stabilit pentru duminica 8 aprilie. Suleiman a facut parte din cercul apropiatilor lui Hosni Mubarak si este ultimul vice-presedinte pe care Egiptul l-a avut inainte de instalarea conducerii militare in februarie 2011, informeaza AFP.

Mali: Rebeliunea tuarega din nord a proclamat independenta regiunii, Azawad, controlata de grupari islamiste si criminale. Rebeliunea tuarega din Mali a proclamat vineri independenta teritoriului "Azawad" din nord, vasta zona desertica dominata de grupari armate islamiste si criminale si aflata in pragul unui dezastru umanitar, scrie AFP. Initiativa Miscarii nationale de eliberare a Azawad (MNLA) a fost condamnata aproape unanim de tarile africane si europene. Proclamarea independentei 'oficializeaza' divizarea acestei tari: sudul, controlat de militarii pucisti izolati si fara putere, si zona de nord, stapanita de anarhie. Azawad, imens teritoriu arid cu o suprafata echivalenta cu Franta (fosta putere coloniala in Mali) si Belgia, este situat la nord de fluviul Niger si contine regiunile administrative Kidal, Tombuctu si Gao. (R.M.)

joi, 5 aprilie 2012

VIDEO Mihai Razvan Ungureanu: Nu avem intentia sa modificam ceva in domeniul taxarii pana la sfarsitul anului / Cupru Min era o companie complet neprofitabila si a fost privatizata absolut transparent. / La Barlad exista un acord petrolier cu Chevron, nu

"Pana la sfarsitul anului, nu avem intentia sa modificam ceva in domeniul fiscal, in domeniul taxarii. Nu vom aduce variatii suplimentare la acest capitol", a declarat, joi, premierul Mihai Razvan Ungureanu, la postul public de radio. Primul ministru a marturisit ca "cel mai interesant produs" al celor doua luni in care s-a aflat la conducerea Guvernului este lansarea Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri. "Ce am solicitat Consiliului e un ajutor de creativitate: solutii posibile pentru evaziunea fiscala, imbunatatirea absorbtiei de fonduri", a afirmat primul ministru.

MRU despre Cupru Min:

A fost scoasa la vanzare o companie complet neprofitabila.

In ultimii 20 de ani nu a existat companie gestionata de stat in domeniul minier care sa fi fost profitabila. Sunt pompe care absorb bani din bugetul de stat.

Privatizarea lor, destul de dificila altminteri, nu a inceput acum, a inceput in timpul Guvernelor din anii '90. Va amintiti discutiile.

Privatizarea Cupru Min s-a facut printr-o licitatie deschisa, absolut transparenta. A fost scoasa la vanzare cu 57 de milioane si s-a ajuns la peste 200.

Minereul de acolo ar fi trebuit sa ajunga la o uzina din Zlatna, care a fost intre timp distrusa.

Oricum nu am fi avut posibilitatea de a o exploata noi: nu avem nici tehnologia, nici fonduri in bugetul de astazi.

Fara discutie ca va fi vorba si despre o redeventa la aceasta exploatare.

In momentul acesta exista un contract de privatizare, planul de business va fi altceva.

Cupru Min este o companie care nu era profitabila nici in regimul comunist.


MRU despre exploatarea gazelor de sist:

La Barlad, in Monitorul Oficial, exista un acord petrolier cu Chevron. Nu exista un acord de exploatare a gazelor, despre care nu stim nimic. Acolo este vorba despre o prospectare. Se face clar o prospectare care nu presupune nici avize de mediu, nici nimic. Este totul intr-o faza foarte incipienta, o sonda foarte subtire.

Toate se numesc acorduri petroliere, pentru ca gazele pot acompania sau nu resursele de petrol.

Abia cand vorbim de exploatare e nevoie de avize de mediu. Deocamdata vorbim de zacaminte prezumate.

Compania face prospectiunile si spera sa ajunga la un rezultat multumitor.

Aceste acorduri se clasifica printr-o lege, Legea petrolului din 2004.

Daca exista vointa de ambele parti ca acordul sa fie declasificat, el poate fi declasificat. Daca nu exista vointa ambelor parti sau a uneia dintre parti, nu poate fi declasificat.

Acordul se clasifica prin legea petrolului si se declasifica prin vointa partilor.


MRU despre motiunea de cenzura pe care urmeaza sa o depuna opozitia:

Daca motiunea are ca motiv Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures, este una din rarele ocazii, pentru mine prima, in care se depune motiune de cenzura pentru ca Guvernul a respectat legea.

Motiunea de cenzura nu mai are obiect - UMF Targu Mures s-a acomodat cu solutia.

Este o tara in care prin schimbarea de Guverne nu ducem altceva decat la anarhie institutionala. Este riscant si complet daunator la adresa stabilitatii noastre politice si economice.

content channel

marți, 3 aprilie 2012

VIDEO. O profesoara de balet si un elev de 17 ani, filmati in ipostaze tandre

stirileprotv.ro O iubire imposibila a iesit la iveala la un colegiu de arta din Timisoara. Protagonisti sunt o balerina, profesoara de coregrafie la liceu, si unul dintre elevii ei din clasa a XI-a.

Desi diferenta de varsta nu este una mare, ea avand 23 de ani si el 17, regulile sistemului scolar exclud o asemenea relatie. Idila ar fi inceput in timpul repetitilor pentru mai multe spectacole de balet. Cei din conducerea Inspectoratului Scolar Timis au dispus o ancheta la scoala cu pricina.

O inregistrarea a fost facuta nu cu mult timp in urma, chiar in sala de repetitii de la Opera Nationala din Timisoara. Imaginile au fost surprinse in timpul unei ore de coregrafie obisnuita, in care profesoara incearca sa-i predea elevului cat mai bine miscarile.

Insa, in timpul repetitiei, apar gesturi intime intre balerina de 23 de ani si baiatul in varsta de 17 ani, care lasa de inteles ca intre cei doi se intampla mai mult.

Baiatul, elev in clasa a XI-a, o saruta tandru pe profesoara de balet, care ii raspunde cu caldura. Pe langa activitatea de la Opera din Timisoara, balerina este angajata la Colegiul National Ioan Vidu, ca profesor de coregrafie la gimnaziu, din noiembie anul trecut.

In aceeasi unitate invata si tanarul, olimpic la coregrafie. Cei doi s-au cunoscut la liceu, cand pregateau spectacole cu elevii. Frumoasa lor poveste lor de iubire incalca, insa, regulile etice pe care balerina le-a acceptat cand a trecut la catedra.

Povestea a ajuns si la urechile inspectoratului scolar. In statutul personalului didactic se mentioneaza clar ca sunt interzise categoric relatiile sexuale cu elevii, indiferenta daca sunt minori sau majori. Dascalul care se face vinovat de o astfel de infractiune poate fi dat afara din invatamant.

De altfel, surse din cadrul inspectoratului scolar spun ca deja tanara balerina si-ar fi dat demisia de la colegiul unde preda. Ceea ce inseamna ca poveste de iubire poate continua.

luni, 2 aprilie 2012

Pagubele provocate de zapezi se simt in piete. Preturi de 2-3 ori mai mari pentru legumele romanesti

stirileprotv.ro Primele zarzavaturi romanesti au fost distruse aproape in totalitate in zonele unde a nins si a viscolit in nestire. Acum, taranii isi socotesc pagubele si daca mai au ce culege, vand totul dublu fata de anul trecut.

Si mai mult o sa dati pe spanac, ridichii sau ceapa verde, in cazul in care le cumparati de la intermediari.

Preturile nu sunt dictate doar de tarifele de import, ci si de pagubele create de zapezi. A ramas putina marfa romaneasca, iar preturile sunt mai mari.

Ceapa verde costa peste un leu legatura, anul trecut gaseam si cu 50 de bani.

Salata are un pret de 5 lei, dublu fata de prima recolta din 2011.

Oricum, in hipermarketuri gasiti mai putine legume romanesti decat in piete si, de regula, la preturi mai mari.

Vestea buna, daca o putem numi asa, e ca vanzatorii ne asigura ca preturile nu vor creste si mai mult de atat in perioada urmatoare pentru ca, deocamdata, clientii nu se inghesuie la astfel de cumparaturi, sperand ca se vor ieftini.

Nea' Mircea si-ar fi numarat anul trecut pe vremea asta banii incasati pe trufandale, cum le spune el. Acum asteapta vremea buna ca sa planteze din nou ardei si rosii de vara. Bani pentru un solar nou nu mai are.

Primele legume romanesti au aparut in piete cu doua-trei saptamani intarziere, asa ca sunt de doua sau chiar trei ori mai scumpe fata de anul trecut.

La taraba pretul e si mai mare decat la producator.

Grav este ca recoltele proaste se vor reflecta automat in mersul economiei. Anul trecut, cea mai mare parte din cresterea economica s-a datorat agriculturii, minune care nu se va mai repeta si in 2012.

duminică, 1 aprilie 2012

CV-ul care i-a convins pe sefii de la BBC s-o angajeze pe loc: Sunt blonda si dispusa sa ma dezbrac

stirileprotv.ro Este tanara, fermecatoare, prezentatoare liber-profesionista, un star in devenire pentru BBC. Stephanie OKeeffe, 24 de ani, a depus un CV care i-a impresionat pe sefi, care s-au decis pe loc s-o angajeze.

In mod surprinzator, am spune noi, pentru ca niciun paragraf din acel CV nu descria abilitatile ei profesionale. In schimb, Stephanie a spus despre ea ca este foarte talentata ca model, blonda, frumoasa, si-a trecut masurile bustului, taliei si soldurilor si a spus ca este dispusa sa se dezbrace.

Toate acestea i-a determinat pe sefii de la BBC Radio 5 Live s-o angajeze pe loc.

Insa cariera ei la BBC n-a durat mai mult de doua zile… Fostii colegi ai tinerei au spus despre ea ca facea eforturi supranaturale sa citeasca pe post textele pregatite din timp, pe care avea timp sa le studieze.

Testul de clasa a doua pe care il pica 50% dintre adultii activi. Tu crezi ca il poti rezolva?

Tanara a recunoscut ca nu a fost capabila sa-si faca o cariera in BBC: “Am lucrat cateva saptamani pentru BBC, m-au instruit o perioada si am citit stirile din sport de doua ori, dar se pare ca nu sunt asa cum s-au asteptat”.

Insa Stephanie nu si-a pierdut speranta, este foarte increzatoare in “talentele” ei si convinsa ca pana la urma va face cariera in televiziune.